De muziekkorpsen & shows

De Floraband

De Flora Band uit Rijnsburg mag zich tot de internationale top rekenen. Dit blijkt onder andere uit hun meer dan uitstekende prestaties op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade (marskampioen), maar ook uit de drukke agenda en het enthousiasme waarmee ze elke keer ontvangen worden.

 

De Flora Band bestaat uit ongeveer 50 mannen van 15 tot 50 jaar. De Flora Band is kwa stijl, muziekkeuze, show, uniform en uitstraling de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands. De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting. Zij presenteren niet voor niets hun prachtige show "Britain's Best".


Showband Irene

Showband Irene uit Ede is eveneens een topkorps. Met veel jeugdige muzikanten brengt de band een spectaculaire show met als titel ‘Dreams”. Hiermee behaalden zij op het Wereld Muziek Concours een hele hoge score. Laat u verrassen!


De Deltaband

De Deltaband uit Vlissingen was nog nooit eerder te gast in Veenendaal. Het is een mooi korps met leuke shows. Reden te meer ze nu hier te laten optreden. Ze presenteren naast hun galashow ‘Under the Sea’ ook een Franse show in Franse kledij.


Showband 'Excelsior'

Excelsior uit Renkum is pas enkele jaren actief in de taptoewereld, maar sindsdien enorm gegroeid in alle opzichten. Deze showband komt met hun bijzondere show ‘Airborne’, dat gaat over de operatie Market Garden, een show die zeker zal aanspreken.


Scheepjeswolharmonie

Natuurlijk is ook de Veenendaalse Scheepjeswolharmonie weer van de partij. Zij treden in hun vernieuwde uniform op met verschillende bekende muziek.


Finale

De taptoe wordt afgesloten met een finale waarin alle ruim 200 muzikanten gezamenlijk musiceren.